onsdag 21 februari 2007

Plugg...

Blir mkt prat om skolan här men det är det som upptar större delen av min tid....eller borde göra, kanske man ska tillägga...

Blir snart galen på den nya hemtentan, jisses vilket strul!!! Ska göra en kvalitativ intervju och välja metodologisk ingång och analys, vilket för tillfället verkar helt hopplöst..... Jäklar vilken ångest skolan kan ge!!!! och hur hanterar jag det? jo jag ska gå o träna!!! och skjuter ångesten framför mig....

tisdag 20 februari 2007

Manlig parfym favorit

Jean Paul Gaultiers parfym " Le Male" - Älskar denna doft !!! = )

latinskt citat...

Carpe diem, quam minimum credula postero"

( Fånga dagen betänk ej morgondagen)

måndag 19 februari 2007

Lasse Lindh

Lyssna på den här mannens texter!! Skriver bra och fyndigt och det träffar rätt i hjärtat = )
Här är en bit ur låten "svenska hjärtan"

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre,
du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

(Lasse Lindh)

söndag 18 februari 2007

Väx upp!!

Blir så irriterad på människor som inte är vuxna nog att ta ansvar för sina egna handlingar utan måste skylla på någon annan bara för att själv framstå som så mycket bättre!!! Fega jävlar!

Kent

Satt och kollade igenom lite skivor och hittade albumet "Isola" med Kent. Den är ju så grymt bra!!! Minns när jag var yngre ochfortfarande bodde hemma hos mamma och pappa och låste in mig på mitt rum och låg i sängen och lyssnade på den en hel dag!!!

torsdag 15 februari 2007

kloka ord...

"Du har alla svar inom dig - det gäller bara att hitta dem"

Tänder

Inga hål!!!! hu det är en pärs att gå till tandläkaren.... visst tänder är jättebra och jag skulle verkligen inte vilja vara utan, men det är ju så dyrt ifall man har några hål....och för en student med lite pengar är det inte så kul när man blir kallad på kontroll... men denna gång gick det ju bra = )

Klassiker

Köpte tre böcker på bokrean för flera år sedan av Fjodor Dostojevskij... de har nu legat och samlat på sig lite damm och lagom till den närmande hemtentan har jag fått för mig att det har blivit dags för att läsa Brott och Straff!! Den är faktiskt bra men det hade kanske varit bättre att vänta med den till efter tentan......ja menar den har ju legat några år så den kan väl vänta några dagar till...*s*

måndag 12 februari 2007

Seinfeld

Jag säger bara Seinfeld!!! Vilken superbra serie det är!! Har kollat om alla säsonger ett par varv nu och det är fortfarande lika kul!

söndag 11 februari 2007

Pyssel

Jag önskar verkligen att jag var lite mer pysslig, som min kompis frökenkattfot tex....där ligger man i lä kan man ju säga *s* Jag gjorde egna julkort i år liksom förra året men skillnaden var att detta år låg alla kvar här hemma....inte en enda kom iväg!!! Fy vad slött.

För två-tre år sedan stickade jag faktiskt ett par Lovikka vantar till min sambo men det var verkligen inte det lättaste och min mamma fick sitta med och assistera som en annan syslöjdslärare.... tur man har en mamma med tålamod = )
Skulle vilja sticka en tröja men jag vet inte riktigt om jag ska våga mig på det....

Frukost

Mitt nyårslöfte detta år har varit att börja äta bättre frukost....
Av någon anledning har jag nästan alltid så brottom på morgonen att jag får hugga något på väg ut, en frukt, macka eller ngt annat. Men nu ska det bli andra bullar *flinar* Nu har jag käkat gröt varje morgon i snary 2 veckor. Det låter kanske trist men det blir jättegott om man gör havregrynsgröt och blandar i hallon och skivad banan!!! då behöver man heller inte ha någon sylt på.

lördag 10 februari 2007

Toalett-vett

Jag jobbar extra på ett hotell för att dryga ut kassan lite när man pluggar. Men fy vad irriterande många människor det finns som INTE vet hur man använder en toa-borste!!! Fattar inte hur man bara reser sig upp, spolar och går därifrån utan att se efter hur det ser ut. Visst mitt jobb är ju visserligen att städa men gör de så hemma oxå? Fan jag vill då iallafall inte att ngn annan ska kunna se vad jag gjort på toa. Man beter sig väl ändå inte hur som helst bara för man bor på hotell eller???

Svarta hål....

Det finns vissa saker som jag kan bli alldeles snurrig i skallen när jag börjar fundera. Ett sådant ämne är universum. Bara så ogripbart. Vad är oändlighet? ngn stans måste det väl ända ta slut och hur ser det ut då? Men om det är oändligt finns ju inget slut det bara fortsätter o fortsätter osv sådär kan jag hålla på ett tag... *fniss*

fredag 9 februari 2007

idol..........

Jag har inte direkt några idoler när det gäller skådisar, sådär som man kunde ha när man var liten och man samlade på bilder mm av de artister och andra man gillade. Men jag måste ändå säga att Jeff Bridges är en något av en favorit idag. Det har ingenting med att jag skulle gilla hans utseende eller ngt annat ytligt, jag gillar bara honom helt enkelt. Han är en bra skådis som spelar bra och är sådär jordnära och "vanlig". Om du inte sett något med honom kan jag rekomendera filmen "Arlington road"

torsdag 8 februari 2007

Drömmar...

Mina drömresemål sedan jag var liten har varit Island och Canada.
För några år sedan jobbade jag under två månader i ett växthus på Island och har således
uppfyllt en av mina drömmar = ) Vet inte riktigt varför jag har fastnat för dessa länder men mkt har nog med naturen att göra. Island var verkligen som ett sagoland!! Så vackert och annorlunda. Canada tror jag att jag fastnade för när jag såg tv serien om Anne på Grönkulla, som är inspelad på Prince Edwards Island, och för att jag tycker det vore det lite kul att bo i en timmerstuga vid någon älv därborta och få se en grizzlybjörn.

Melodifestivalen....

Jag slutar aldrig att förvånas över hur mkt dålig musik det är med
i melodifestivalen egentligen....
Av alla bidrag som kommer in är det de "bästa"
bidragen som får vara med och tävla. Hur tusan ska då de bidrag som inte kommit med låta????

onsdag 7 februari 2007

Gillar denna

Tänk vad man kan hitta ändå när man pluggar = )
Denna dikt fann jag i en av kurslitteraturen till nuvarande kurs i kvalitativ metod...

Säg till om jag stör,
sade han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.


(Eeva Kilpis)