tisdag 4 december 2007

Ett inlägg i barndebatten.....

Jag har ju själv inga barn trots att jag är i en ålder då många andra har det. Nu känner jag att jag inte kan vara tyst längre och måste få ut det jag vill säga:

1) Man är ingen idiot för att man utbildar sig, skaffar ett bra jobb och en stabil grundtrygghet INNAN man skaffar barn

2) Att skaffa barn för mig är att kunna fostra och ge det en trygg uppväxt. Där ingår även att man har en bra ekonomi att stå på så att man inte behöver vända sig till sociala för att klara sig eller vrida o vända på varenda krona för att det skall gå runt.

3) Alla människor kan inte få barn hur gärna de än vill , och att då fråga och pressa på och antyda hur idiotiskt det är att inte skaffa barn är enligt mig, respektlöst !! Anledningen till varför man inte har några kanske är en stor sorg.

4) Att prioritera/offra bort allt annat i livet för ett barn kanske inte passar alla.... faktiskt inte helfestligt att bara kunna köpa barnkläder, blöjor, välling o diverse annat. Lika viktigt att ta hand om sig själv/unna sig saker/ för att må bra som det är för barnen. Då kanske man hellre väntar till man faktiskt inte behöver prioritera.

5) Många småbarnsföräldrar finner det tydligen väldigt provocerande att alla inte vill ha det som de själva har. Precis som om allt sans och vett åker ut ur skallen på många i samma stund som barnet åker ut.

6) Det kan vara en fördel att ha en partner när man skaffar familj och därför kan det ta längre tid för vissa innan man verkligen kan starta en egen familj.


Tack för ordet ; ) *s* antar att alla inte håller med om detta och det är helt ok

1 kommentar:

Anonym sa...

Folk säger så mycket korkade saker! Det är inget att bry sig om. Man gör ju andå som man vill!